Mit EM'17

Min kost

17690950_10212312881597548_2086904921_n

Nogle stykker har spurgt omkring min kost, kalorier osv.. Og da jeg ikke kan/vil skrive præcis hvad jeg spiser i løbet af en dag, så laver jeg en overordnet beskrivelse. Den første grund til at jeg ikke vil skrive det hele i detaljer, er fordi jeg tror på at vi alle er forskellige, og tror på at det er forskelligt hvad der virker fra person til person. Derudover betyder det også noget hvad man træner og hvor meget man træner, så derfor tror jeg ikke på at min måde vil passe til alle. Nr. 2 grund er at jeg har en som står for min kost, nemlig Rasmus Aagaard, og i glædeligt kan kontakte ham, hvis i vil have en mere detaljeret kostplan eller lignende.

Jeg tæller ikke kalorier, men jo jeg vejer min mad (dog ikke mine grøntsager, men det er mest fordi jeg altid fylder rigeligt op af dem!). Men mit kød, nødder, skyr, smør, kokosolie mv., det måler og vejer jeg. Dette gør jeg for at få mest muligt ud af min træning, og bedst muligt følge min kostplan. Min kostplan er lavet til at jeg kan performe, men stadig få smidt noget fedt, så jeg bliver lettere til når jeg dyrker CrossFit og for at jeg føler mig lidt mere skarp til sommer.
Men bare fordi jeg spiser for at opnå disse ting, så føler jeg ikke at jeg går glip af særlig meget.
Det vigtigste er at være forberedt til lange dage, så altid at have madpakke med! Altid have grøntsager, nødder, kogte æg og kød klar til en lang dag på jobbet, eller en dag på farten.

Jeg spiser ikke paleo, eller efter nogen anden form for kur/livsstil, men jeg prøver så vidt muligt, at spise rent. Også en af grundende til at jeg bruger Novo Vitas proteinpulver, som nok er det mest naturlige på markedet.
Jeg spiser stortset kød eller æg til alle mine måltider – ja kød til morgenmad er lækkert! Og jeg bruger altid smør eller kokosolie til at stege i, hvis vi ikke har andet, så nægter jeg at stege min mad – haha vi har vel alle sammen noget vi er hys med!

Hvis man gerne vil tabe sig, er det vigtigt at huske at det altså kræver et kalorieunderskud, så hvis man er svært overvægtig eller lignende, så kan kalorietælling være en fin idé, men det kommer ikke kun an på kalorierne, for din krop generelt påvirkes også af hvad du spiser. Så hvis du fx spiser en hel frysepizza, så bliver du nok utrolig træt bagefter, samt dagen efter. Derudover samler din krop utrolig meget væske, da salten og kulhydraterne suger til sig – så dagen efter vil vægten sige mindst 1 kg mere, pga overskydende væske + du er mere træt til træning, og måske endda skipper træning fordi du er træt, både psykisk og fysisk.
Hvis man spiser kød stegt i smør, ovnbagte rodfrugter og avocado, ja så har din krop det ikke sådan bagefter. Og din krop er nok endnu friskere dagen efter. Ihvertfald det jeg selv har oplevet – men husk vi alle er forskellige. Bare altid tænk på, hvad der er godt for din krop, hvad der er nærende, og hvad den bedst kan bruge som energi. Din krop fortjener det bedste. Den fortjener gode fedtsyrer, gode proteiner og kulhydrater fra gode kilder.

Knus Tinna Heiberg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit EM'17